Nyhetsarkiv

Lytix Biopharma ansetter Andrew Saunders, MD, FFPM, som CMO

Lytix Biopharma annonserte i dag utnevnelsen av Dr. Andrew Saunders som CMO, effektiv fra 19. januar 2015. I sin nye rolle, vil Dr. Saunders ta ansvar for alle medisinske aspekter av selskapets prosjekter.

Før han begynte i Lytix Biopharma, grunnla Dr. Saunders – og fungerte som administrerende direktør i – Linden Oncology Limited, et konsulentselskap som tilbyr ekspertise innen strategisk og klinisk utvikling innen hematologi og onkologi til små og store internasjonale legemiddelselskaper.

Dr. Saunders fikk sin medisinske embetseksamen fra Trinity College Dublin, Rep. Of Ireland i 1989 og er en ‘Fellow’ ved Fakultet for Pharmaceutical Medicine, Royal College of Physicians, London, UK. Han har jobbet i haematologi og onkologi siden 1992, både i klinisk praksis og legemiddelindustri. Han har omfattende erfaring fra alle faser av legemiddelutvikling innen hematologi og onkologi, og han har blant annet hatt ansvar for klinisk forskning hos Eli-Lilly & Company og vært Global Clinical Science-leder for Mabthera/Rituximab hos Hoffman-La Roche.

Dr. Saunders kommenterte «Jeg ser veldig frem til å begynne i Lytix Biopharma som CMO på et så viktig tidspunkt i den kliniske utviklingsfasen av legemiddelkandidaten LTX-315.»

– Våre fremskritt og videre forventede utvikling av legemiddelkandidat LTX-315 har gjort at vi har prioritert å ansette en CMO. Vi tror at Dr. Saunders er den perfekte kandidaten til å hjelpe oss fremover. Hans kompetanse innen onkologi vil være avgjørende for utviklingen av våre verdifulle legemiddelkandidater, sier Unni Hjelmaas, administrerende direktør i Lytix Biopharma.